11 ukorenjenih pravila roditeljstva koje ODMAH treba da zaboravite

maj 17 20:56 2017

Roditelji, po pravilu, ne žele da upropaste svoje dete. Ipak, mnogi to na kraju (uz najbolje namere) uspeju da urade. Da li ste na dobrom putu da potpuno nesvesno upropastite svoje dete otkriće vam ovih 11 pravila za uspešno uništavanje malog bića. Gledajte da ih se nikad, ali baš nikad ne pridržavate.

1. Grdite ih kada nešto pogreše. Tako će sigurno postati lažovi, kako bi izbegli vaš bes!
2. Ponižavajte ih pred drugima, tako će poverovati da svi na svetu treba da znaju koliko su loši. Uništićete im sampouzdanje.
3. Birajte umesto njih, donosite sve odluke za njih (od igračaka koje će kupiti, oblačenja, prijatelja…), tako nikada neće naučiti da donose odluke.
4. Rešavajte njihove probleme i postaće kukavice, plašljivci koji ne smeju da se upuste u koštac sa problemima. Sto posto.
5. Poredite ih sa drugima i postaće ljubomorni i zavidni.
6. Pravite od muve slona i više vam se nikad neće veravati.
7. Istresajte sopstvene frustracije na njima i verovaće da su oni najveći krivci za sve vaše neuspehe.
8. Nemojte da držite obećanja i deca će naučiti da reči nemaju nikakvu težinu.
9. Potcenjujte njihova interesovanja i sve što vole, tako ćete ih sigurno uveriti da su svi njihovi izbori pogrešni i loši.
10. Učite ih da potiskuju svoja osećanja. Tako će postati nervozni i neurotični.
11. Sumnjajte u njihove sposobnosti. To će ih pratiti do kraja života.

Sad kad ste sve to naučili, lepo svih 11 pravila zaboravite i obaspite svoje dete neizmernom i bezuslovnom ljubavlju. Samo tako će izrasti u srećnog i zdravog čoveka!

Priredila: Andrijana Maksimović

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.