15 saveta za pisanje dobrog sastava

oktobar 22 13:32 2015

Mnogi kažu da za pisanje morate imati dar. I verovatno su (delimično) u pravu. Ali, to ne znači da je dar dovoljan i da ne morate mnogo vežbati da biste postali dobar pripovedač. Baš kao što nemanje talenta za pisanje ne mora biti prepreka da naučite da pišete lepo i „pitko”.

Kao osnovac i srednjoškolac u svojoj užoj i široj familiji bila sam dežurni pisac školskih sastava. Tad sam verovala da sva ta mlađa braća i sestre jednostavno ne umeju da napišu deset ili petnaest rečenica o jeseni u njihovoj ulici. Sad kad sam odrasla, znam da sam nasamarena – zašto bi oni trošili svoju energiju i vežbali pisanje kad je tu starija sestra koja će to uraditi mnogo brže i lakše?

Za sve mlađe braću i sestre i sve one odrasle koji veruju da nisu baš najbolji u pisanju, evo 15 zlatnih pravila koja vam mogu mnogo pomoći.

pravila pisanja

A.C.

  Article "tagged" as:
  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.