15 савета за писање доброг састава

октобар 22 13:32 2015

Многи кажу да за писање морате имати дар. И вероватно су (делимично) у праву. Али, то не значи да је дар довољан и да не морате много вежбати да бисте постали добар приповедач. Баш као што немање талента за писање не мора бити препрека да научите да пишете лепо и „питко”.

Као основац и средњошколац у својој ужој и широј фамилији била сам дежурни писац школских састава. Тад сам веровала да сва та млађа браћа и сестре једноставно не умеју да напишу десет или петнаест реченица о јесени у њиховој улици. Сад кад сам одрасла, знам да сам насамарена – зашто би они трошили своју енергију и вежбали писање кад је ту старија сестра која ће то урадити много брже и лакше?

За све млађе браћу и сестре и све оне одрасле који верују да нису баш најбољи у писању, ево 15 златних правила која вам могу много помоћи.

pravila pisanja

А.Ц.

напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.