5 разлога због којих је интелигентним људима теже у животу него оним другим

октобар 30 18:39 2014

 

smiley-thinking
Интелигентни су несрећни?

Да ли мислите да је интелигентним људима лакше у животу? Размислите још једном, јер уз интелигенцију иду и неочекиване, лоше стране.

Ноћне птице
Истраживања показују да људи с вишим коефицијентом интелигенције остају дуго будни ноћу па се, последично, касније буде ујутро. Стручњаци кажу да то не треба да чуди јер интелигентни људи врло често одабиру ноћне сате за читање, проучавање, анализирање, писање…

Мозак се због тог рада разбуди па им је тешко онда касније да заспу. Лоша страна тога је што је квалитетан ноћни сан изузетно важан за здравље и нормално људско функционисање.

Тешко налазите партнера или партнерку
Још једна „лоша страна“ интелигенције је социјална несналажљивост, посебно током средње школе, па чак и у раним двадесетим. Код неких то потраје и готово цео живот јер се увек осећају боље у сопственом друштву или друштву добро познатих људи.

Лоша је страна што интелигентни људи у том случају тешко упознају партнере и партнерке јер су повучени и неретко имају изузетно високе критеријуме. Али, добра вест је да кад једном пронађу одговарајуће партнере, уживају у знатно бољем сексу од људи просечне интелигенције.

Ни лаж вам није страна
Интелигентни људи обично знају да су управо они најпаметнији у просторији. Неким људима то ништа не значи и могу нормално да се уклопе у друштво у којем се налазе. Али неки други користе свој интелект како би на неки начин злостављали друге.

Другим речима, обраћају им се с висине, разбацују се паметним појмовима, а неретко и нешто слажу како би појачали утисак. То, наравно, значи да можете каткада бити злочести, а такве људе нико не воли…

Верујете у невероватне ствари
Неколико истраживања је показало да изузетно интелигентни људи верују у прилично чудне ствари. Пример, испитаници из једног истраживања веровали су да је чудовиште на фотографији право иако је била реч о фотомонтажи.

Стручњаци не знају зашто је то тачно тако, али сматрају да би могло имати везе с претераним самопоуздањем, односно с апсолутном увереношћу паметних људи у њихов интелект чак и кад их вара.

Склони су аутодеструктивности
Интелигентни људи клоне се опасних ствари јер је то прилично логично, зар не? Можда се тако чини јер паметни људи виде и знају па избегавају опасне и нездраве ствари, али стварност је заправо другачија. Зашто?

Зато јер постоји нешто што се зове знатижеља која интелигентне људе води у врло компликоване и опасне ситуације попут зависности о дрогама. Неколико истраживања је показало да су интелигентни људи склони аутодеструктивности.

(Тпортал, 24 сата)

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.