5 ружних понашања деце која су одраз лоших одлука родитеља

јун 18 15:48 2017

 

Уколико ваше дете испољи нешто ружно будите свесни да је то највероватније дошло од вас. Ево која су најчешћа лоша понашања која се уче од родитеља пише Давид Волфе.

Деца су одраз родитеља и зато је веома важно да схватите да они непрестано узимају све ваше обрасце понашања и примењују их. Уколико ваше дете испољи нешто ружно будите свесни да је то највероватније дошло од вас. Ево која су најчешћа лоша понашања која се уче од родитеља пише Ђевид Вулф.

Превише су зависни
Родитељи који су превише заштитнични настројени и као хоботница хватају и окружују своју децу чине да она буду превише зависна од својих родитеља, а временом и других. Деца која су навикла да увек неко решава њихове проблеме, да им непрестано крчи пут и доноси одлуке уместо њих склона су лошем сналажењу у животу. Они по том обрасцу настављају да траже особе које ће моћи да их у животу воде са тенденцијом да постану зависни од њих.

Прекидају
Уколико су родитељи склони да ’упадају некоме у реч’ њихова деца ће засигурно радити исто. Увек пустите своје дете да вама каже све што хоће, до краја. Не дозволите да себи будете важнији од детета и дајте му простор да се изрази. Научите своје дете колико је важно да саслуша и сачека свој ред да говори. То ће учинити да буде културније и у бољој комуникацији.

Непоштовање одраслих
Биће тренутака у којима ће неко други чувати ваше дете. Ваши рођаци, бебиситерка, пријатељи или комшије… Уколико се не трудите да васпитате дете тако да поштује вас, оно то неће чинити ни са другима. Тиме аутоматски стварате лошу слику о себи и вашем детету.

Претерано дељење
Деца се од најранијег узраста уче да деле. Уколико не научите дете да неке ствари не треба да износи ван куће оно само неће направити разлику између приватности и јавности. Не желите да се ’прљав веш’ или интима дома дели у вртићу или када вам дођу гости. Зато научите своје дете шта остаје у ваша четири зида.

Пријатност и култура
Никада није сувише рано да научите своју децу како да буду пријатна и културна. Они заиста морају да знају основне речи пријатности као што су: извини, хвала, молим те и тако даље. Деца уче од најранијег узраста, а ако им културу и пријатност приближите од најранијег периода и други ће бити одушевљени њима.

Извор:

  Categories:
напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.