Ако сумњате да вам дете болује од аутизма… (из угла маме)

јул 12 22:59 2017

„Мајка тинејџера са аутизмом ће вам после пар минута разговора рећи да ли ваше дете има аутизам или само касни и то из најбоље намере, ма како се вама то чинило. Рећи ће вам и које стручњаке да заобиђете, а код којих обавезно да одете. Знаће све о дијети, суплементима, лековима, шарлатанима који зарађују на туђој муци и где да нађете праве стручњаке. Боље је информисана о проблемима које имате од свих стручњака заједно. Не зато што има дипломе, образовање или жели да вам соли памет већ што је добила лекцију живота.

Особе које сте срели и које вам помажу да лакше дођете до одређених одговора имају искрене разлоге, ма како у тренутку звучале или деловале нервозно, оне из најбоље намере желе вам дају информације. Само је очигледно потребно одређено време да старији схвате да не вреди свакоме објашњавати и да млађи сазре и сами дођу до одговора јер човек учи док је жив, а на грешкама се ипак најбоље учи…”

Марија Недељковић

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.