Спавање на 90 минута

јануар 15 22:28 2018

Најбољи тренутак за успављивање бебе млађе од три месеца је 90 минута након последњег буђења

tata i mala beba

КАДА се ухвати ритам спавања беба, после је све лако – тврди Поли Мур, директорка Центра за истраживање спавања при калифорнијском институту за испитивања у Сан Дијегу. Родитељи неиспаваност бебе понекад поистовећују са лошом нарави, али Поли каже да то није тачно, јер је утврђена веза између хроничне неиспаваности и поремећаја пажње. Она саветује младе мајке како да поступе у овом случају.

Најбољи тренутак за успављивање бебе млађе од три месеца је 90 минута након последњег буђења. Новорођено дете већ тада губи пажњу, гледа у даљину, испушта другачије тонове. Ако тада нисте у могућности да му обезбедите спавање, касније теже тоне у сан и лошије спава.

Када се бебин унутрашњи часовник поремети, може да се деси да се буди после само десет минута, нервозна, па родитељи не знају шта да раде.

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.