Биографија Младена Шарчевића

август 08 19:44 2016

Образовање: Природно-математички факултет у Београду – одсек географија

Рођен 22. 01. 1957. године у Београду, где завршава основну школу, XII београдску гимназију и Природно-математички факултет у Београду – одсек географија. Постдипломске студије завршава на Центру за мултидисциплинарне студије БУ – смер заштита животне средине. Током школовања постиже врхунске резултате и стиче право на убрзане студије (са 22 године дипломирао) и стипендије за постдипломске студије.

Ожењен је и има двоје одрасле деце (свршени студенти) и живи и ради у Београду.

Од почетка свог професионалног ангажовања посвећен је образовању (на факултету, у средњим и основним школама). Као професор постиже врхунске резултате са ученицима и добија бројна признања (која додељује Веће технике и науке и бројне друге тадашње друштвене организације).

На почетку каријере, са 33 године постаје директор ОШ „Никола Тесла“ у Београду и руководи стручним активима директора школа. Основно опредељење је рад на квалитетном образовању. За потребе државе учествовао је у оснивању бројних школа.

Осим Образовног система „Руђер Бошковић“, оснивач је више приватних школа како у Србији тако и у региону.

Цео свој професионални и радни век је посветио успостављању и увођењу високих стандарда у доуниверзитетском образовању, као и увођењу најугледнијих међународних образовних програма у наш образовни систем.

Тренутно руководи системом образовног центра „Руђер Бошковић“ у Београду.

Извор: Гимназија „Руђер Бошковић“

  Categories:
 1. август 08, 20:59 #1 Profesor

  Ministar prosvete, NAUKE i tehnološkog razvoja, a nema NIJEDAN stručan ili naučni rad!

  Одговорите на овај коментар
 2. август 09, 00:29 #2 Борац

  Јако танка биографија првог човека просвете. Кандидат за министра није доставио свој програм и план како ће квалитет и ефикасност образовања да се побољша. Све док један човек на овакав начин бира министре без учешћа јавности то је пропаст.

  Одговорите на овај коментар
 3. август 09, 13:34 #3 Anica

  Imala sam prilike da upoznam gospodina.Vučiću,los izbor.Privatne i državne skole kod nas su kao nebo i zemlja.Inače, ko ne zna, Vučićev sin pohadja,a mozda je i završio skolu na čijem je čelu gospodin.

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.