Biografija Mladena Šarčevića

avgust 08 19:44 2016

Obrazovanje: Prirodno-matematički fakultet u Beogradu – odsek geografija

Rođen 22. 01. 1957. godine u Beogradu, gde završava osnovnu školu, XII beogradsku gimnaziju i Prirodno-matematički fakultet u Beogradu – odsek geografija. Postdiplomske studije završava na Centru za multidisciplinarne studije BU – smer zaštita životne sredine. Tokom školovanja postiže vrhunske rezultate i stiče pravo na ubrzane studije (sa 22 godine diplomirao) i stipendije za postdiplomske studije.

Oženjen je i ima dvoje odrasle dece (svršeni studenti) i živi i radi u Beogradu.

Od početka svog profesionalnog angažovanja posvećen je obrazovanju (na fakultetu, u srednjim i osnovnim školama). Kao profesor postiže vrhunske rezultate sa učenicima i dobija brojna priznanja (koja dodeljuje Veće tehnike i nauke i brojne druge tadašnje društvene organizacije).

Na početku karijere, sa 33 godine postaje direktor OŠ „Nikola Tesla“ u Beogradu i rukovodi stručnim aktivima direktora škola. Osnovno opredeljenje je rad na kvalitetnom obrazovanju. Za potrebe države učestvovao je u osnivanju brojnih škola.

Osim Obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“, osnivač je više privatnih škola kako u Srbiji tako i u regionu.

Ceo svoj profesionalni i radni vek je posvetio uspostavljanju i uvođenju visokih standarda u douniverzitetskom obrazovanju, kao i uvođenju najuglednijih međunarodnih obrazovnih programa u naš obrazovni sistem.

Trenutno rukovodi sistemom obrazovnog centra „Ruđer Bošković“ u Beogradu.

Izvor: Gimnazija „Ruđer Bošković“

  Categories:
napišite komentar

3 komentara

 1. avgust 08, 20:59 #1 Profesor

  Ministar prosvete, NAUKE i tehnološkog razvoja, a nema NIJEDAN stručan ili naučni rad!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. avgust 09, 00:29 #2 Borac

  Jako tanka biografija prvog čoveka prosvete. Kandidat za ministra nije dostavio svoj program i plan kako će kvalitet i efikasnost obrazovanja da se poboljša. Sve dok jedan čovek na ovakav način bira ministre bez učešća javnosti to je propast.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. avgust 09, 13:34 #3 Anica

  Imala sam prilike da upoznam gospodina.Vučiću,los izbor.Privatne i državne skole kod nas su kao nebo i zemlja.Inače, ko ne zna, Vučićev sin pohadja,a mozda je i završio skolu na čijem je čelu gospodin.

  Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.