Бивша медицинска сестра: Пет ствари за којима људи на заласку живота најчешће жале

јун 15 19:45 2014

 

Можда је клише када кажу да људима који умиру цео живот пролази пред очима. Али када стварно дође крај, природно је да се приупитамо шта би било кад би било, па и да зажалимо због нечега што смо урадили или пак нисмо, а могли смо.Kriz-kajanje2-240

Бруни Варе је медицинска сестра из Аустралије која је доста времена проводила поред пацијената којима се ближио крај. Као очевидац људских душа у тим тренутцима написала је књигу „Топ пет ствари због којих се кајемо на самрти”.

Она тврди да њени пацијенти и поред тога што су на самрти имају јасну слику о стварима за којима жале и да се готово код свих врти истих пет ствари. Ево топ пет кајања:

1. „Волео бих да сам имао/ла храбрости да живим живот онако као сам ја хтео/ла, а не онако како су други очекивали до мене.”

Појава да тежите ка томе да задовољите друге је веома честа, али она вам може представљати озбиљну препреку у устварењу сопствених снова и испуњењу сопствених жеља.

 

2. „Волео бих да нисам толико пуно радио”

Напоран рад и зарађивање новца је неминован, али кад ваш посао постане фокус у вашем животу он вам украде ваше постојање.

3. „Волео бих да сам имао више храбрости да показујем свој осећања“

Предуго чекање на прилику да неком покажете своја осећања углавном значи да је никад нећете ни дочекати.

4. „Волео бих да сам остао у контакту са својим пријатељима“

Пријатељство је једна од најдрагоценијих ствари у нашим животима. Не допустите да изгубите контакт са вашим пријатељима.

5. „Волео бих да сам дозволио себи да будем срећнији“

Вечина људи тек на крају схвате да задовољство у животу могу да нађу у скоро свим животним ситуацијама.

Ако вам се чини да можете да зажалите због било које од ових пет ставки време је да промените нешто у свом животу. Дакле, будите срећнији, испуњенији и не оклевајте да покажете своја осећања вама драгим особама!

 

(Дневно)

  Categories:
напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.