Блиц: Бранко Ковачевић нови министар просвете?

август 02 14:53 2016

Како се у јавности већ неко време спекулише, већина министара из ове биће део и нове владе. У њој остају Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Никола Селаковић чијем ће се министарству припојити и државна управа, и који ће највероватније бити и потпредседник. Део новог Вучићевог кабинета сигурно ће бити и Расим Љајић, Јадранка Јоксимовић, Душан Вујовић, Златибор Лончар и Вања Удовичић. Министар одбране највероватније остаје Зоран Ђорђевић, који је Гашића заменио на овој функцији.

branko_kovacevic

Ако СПС дефинитивно буде био део владе, врло је вероватно да ће Ивица Дачић и Александар Антић остати у министарсвима која су и сада водили – спољне послове и енергетику.

Неизвестан останак

Већ неко време се прича да би на место министарке пољопривреде Снежане Богосављевић Бошковић (СПС) могао да дође Бранислав Недимовић (СНС).

Под знаком питања је останак Ивана Тасовца у ресору културе, као и Велимира Илића у влади уопште. Ни актуелни министар просвете Срђан Вербић неће бити члан нове владе, и спекулише се да би у његову фотељи могао да седне некадашњи ректор Универзитета у Београду и декан ЕТФ Бранко Ковачевић.

Извор: Блиц

  Article "tagged" as:
  Categories:
 1. август 02, 21:45 #1 Profesor

  Osoba od velikog iskustva za prosvetu, a ne kao Verbić, Obradović, Jovanović…!

  Одговорите на овај коментар
 2. август 02, 23:01 #2 Ljubisa

  Bar osoba od autoriteta i integriteta.
  Ja sam predlagao prof. dr Radeta Doroslovackog koji ima i kurazi da napravi red u MINISTARSTVU koje je postalo, sa ZAVODIMA, ogrona i toma struktura koja ne postuje ni svoje ZAKONE!!!!
  Nadam se da je Kovacevic sa 1/2 kurazi koju ima Rde Doroslovacki

  Одговорите на овај коментар
 3. август 04, 14:21 #3 Милан

  Особа која има ауторитет и интегритет неће улазити у владу на чијем челу се налази човек који сваким даном грађанима показује своју бахатост, дрскост и који вређа интелект писменог човека.
  У влади у којој су министри са купљеним дипломама и титулама нема места за паметне,образоване и културне људе.

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.