Brnabić i Šarčević sa nastavnicima o reformi obrazovanja

jun 06 16:16 2018

Premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarali su danas sa uspešnim nastavnicima osnovnih i srednjih škola iz Srbije o reformi obrazovanja.

“Obrazovanje i njegova reforma su jedna od osnovnih prioriteta mog mandata i ove Vlade. Zato se i lično toliko bavim time i u kontaktu sam sa ministrom Šarčevićem i pratim šta sve radi”, rekla je Brnabić i ocenila da reforma obrazovanja ide jako brzo.

Ona se zahvalila prosvetnim radnicima i ukazala poštovanje za njihov, kako je rekla, ogroman rad i trud.

– Ovi nastavnici ne rade svoj posao samo za platu, to su nastavnici koji idu dva koraka dalje, rade i na vannastavnim aktivnostima, nalaze inovativne načine da uključe učenike u obrazovanje, trude se i da pored svog predmeta daju primer rada, vrednosti, truda, etike, dobrog obrazovanja i zbog toga želim da im odam poštovanje – izjavila je premijerka.

Kako je dodala, danas je održan drugi sastanak sa prosvetnim radnicima, a biće ih, najavila je, još.

Ministar Šarčević je rekao da je sastanak bio konstruktivan i konstatovao da sistem obrazovanja naše zemlje napreduje dosta krupnim koracima, ali je potrebno još mnogo toga uraditi.

– Pre svega, potrebno je ujednačiti kvalitet na svim nivoima obrazovanja i sprovesti reforme do kraja. Tokom sastanka čuli smo neke dobre predloge i videćemo šta je od toga izvodljivo da se uradi – istakao je Šarčević.

Učiteljica O.Š. “Isidora Sekulić” iz Pančeva Gordana Gajin Cvetkovski je rekla da je posao prosvetnih radnika jedan od društveno najodgovornijih poslova.

– Zahvalni smo na sastanku jer je ovo prilika da ministarstvo i vlada da učine vidljivijim nastavnike koji unapređuju kako svoje, tako i kompetencije svojih đaka i čine obrazovanje dostupnim i kvalitetnim za svu decu – navela je Gajin Cvetkovski.

Šarčević: Statut Nacionalnog akreditacionog tela na Vladi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog ravoja Mladen Šarčević očekuje da će do kraja nedelje na Vladi Srbije biti usvojen statut Nacionalnog akreditacionog tela, što je preduslov da se raspiše konkurs za izbor direktora tog tela.

“Održana je konstitutivna sednica Upravnog odbora Nacionalnog tela za akreditaciju i ostalo je da se do kraja završi procedura oko statuta. Mislim da će do kraja nedelje, možda u četvrtak, predlog statuta stići na vladu, sve drugo je već urađeno”, rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

Izvor: Blic
  Categories:
  1. jun 06, 21:59 #1 E

    “Uspešni” ili br.1?

    Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.