Brnabić najavljuje zatvaranje škola sa jednim ili dva đaka

maj 26 10:09 2017

Država će morati da zatvori škole koje imaju po jednog ili dvoje učenika, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić na sastanku sa članovima Nemačko-srpske privredne komore u Beogradu.

Ministarka Ana Brnabić je ocenila da su za Srbiju ključne reforme u prosveti, zadravstvu i oblasti socijalne zaštite. Ona je ukazala da će reforme u prosveti voditi i smanjenju broja nastavnika.

Kao jednu od novina u školstvu Brnabić je najavila uvođenje informacionih tehnologija kao obaveznog predmeta od petog razreda.

Ministarka je istakla i da je u finalnoj fazi zakon o platama u javnom sektoru, uključujući zdravstvo, prosvetu i socijalne službe. Ona kaže da je obavljen prvi krug razgovora sa sindikatima i dodaje da “nažalost neće biti moguće postići saglasnost sa svima”.

“Biće potrebno doneti političku odluku”, ocenila je Brnabić i ukazala da su mogući i protesti pojedinih sindikata uprkos pregovorima.

Prema njenim rečima, u finalnoj fazi je i zakon o platama zaposlenih u lokalnoj samoupravi i ona očekuje da on bude donet ubrzo posle uspostavljanja nove vlade.

Brnabić smatra i da je broj zaposlenih u javnoj administraciji u Srbiji dovoljno smanjen i da sada samo treba obezbediti da uštede koje su napravljene postanu trajne.

Izvor: Tanjug

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.