Четири универзитета из Србије на Шангајској листи

јул 15 22:57 2017

На Шангајској листи по ужим научним областима ове године нашла су се четири универзитета из Србије, а осим Београдског по први пут на листи су и Нишки, Новосадски и Крагујевачки универзитет.

Нишки, Новосадски и Крагујевачки универзитет нашли су се на Шангајској листи у области математике, док је Универзитет у Београду рангиран у 17 ужих научних области.

У области математике Универзитет у Београду пласирао се 201 – 300 места, Нишки универзитет 301 – 400, Новосадски и Крагујевачки 401- 500 места.

Рангирање по ужим научним областима шангајски универзитет “Цао Тун” увео је од ове године, а Шангајска листа 500 најбољих универзитета биће објављена и ове године половином августа.

Основни критеријуми за рангирање светских универзитета на тој листи је број Нобеловаца који су студирали или тренутно раде на одређеном универзитету, број објављених научних радова на СЦИ листи, цитираност радова, утицај на науку, утицај универзитета у региону.

Извор: Танјуг

  Categories:
напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.