Четири васкршње игре

март 30 19:09 2015

 

Како је Васкрс један од најрадоснијих празника, посебно за малишане представљамо вам четири занимљиве игрице којима можете забавити децу, а и себе.

Научите игре које могу постати ваша породична традиција, а могу и наставници у школама да забаве своје малишане.

trka_jaja

Васкршња трка

Потребно вам је 20 јаја – десет у плавој и десет у црвеној боји. Изађите на оближњи терен у крају, нека једна екипа деце буде с једне стране, друга с друге, а у средини велика чинија. Поента игре је да лидер тима у супеној кашици пренесе што више јаја у чинију на средини. Победник је онај ко у одређеном року успе да пренесе више јаја.

Скривалице

Сакријте једно црвено јаје, минијатурну корпицу и пакет бомбоница негде по својој кући. Сваком детету дајте задужење да пронађе једну од ових ствари.

Потрага за јајима

Сакријте неколико јаја различитих боја свуда по кући и дворишту. Реците деци да их пронађу. Дете које буде пронашло највећи број јаја је победник.

Врући кромпирићи

Ускршња верзија чувене игрице врући кромпирићи. Нека деца седну у круг, пустите музику док она пребацују “вруће” јаје около. Када се музика заустави, дете које држи јаје испада. Јаје прослеђује детету које му је с леве стране. Јаје не сме да испадне, а победник је онај који најдуже издржи до краја.

Извор: .021.rs

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.