Читајте бебама!

мај 04 20:04 2018

Родитељи би требало да деци читају књиге и разговарају са њима већ од првог дана, јер слушање речи помаже да се изгради богата мрежа речи у бебином мозгу – саопштио је Уницеф.

– Родитељи и старатељи треба што више да разговарају са бебама, да им певају песме и читају књиге. Само 15 минута читања дневно омогућава детету да за годину дана чује 1.000.000 речи – кажу у Уницефу.

Читањем се успоставља веза између ствари које беба највише воли, а то су родитељски глас и слика из књиге. Када му они читају, певају или причају, она чује много различитих емоција и звукова, што је подстиче да гледа, показује, додирује и одговара на питања. Стручњаци кажу да то поспешује развој пажње, способност размишљања, учење језика и успостављање блиског односа са другима.

Извор: Новости
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.