Да ли је успех у школи мерило интелигенције детета

март 22 21:14 2017

Аутори књиге “Водич за бољи успех у школи” су на основу студије коју су спровели закључили да је одсуство пажње главни узрок лоших оцена, а не мањак “памети”

Foto: Thinkstock

У друштву, али и у многим школама влада мишљење да су добри ђаци интелигентни, а лоши нису.

– То је погрешно, јер је за успех потребно много више од интелигенције, а за неуспех много више од њеног мањка – тврде дечји неуропсихолог Рон Шомски, педагог Сузан М. Исласкокс и наставник Роб Бел.

Аутори књиге “Водич за бољи успех у школи” су на основу студије коју су спровели закључили да је одсуство пажње главни узрок лоших оцена, а не мањак “памети”. На “пластичном” примеру објашњавају:

– Узмимо, на пример, домаћи из математике. Можете да будете геније свих времена. То је одлично, али ако не урадите домаћи, добићете јединицу. А да бисте га урадили, потребно је много више од знања. Морате да планирате и да одвојите довољно времена за рад, искључите екране, баците се на посао, останете усредсређени, не губите концентрацију… За то су потребне вештине пажње или усредсређивања.

 

Извор: Новости

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.