Danas je Dan planete Zemlje!

22 aprila, 2017

Dan posvećen našoj planeti obeležava se svakog 22. aprila, još od 1970. godine, kada je ustanovljen u SAD. Međutim, tek 1992. počeo je da se slavi u 150 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija.
U školama u Srbiji Dan planete Zemlje se posebno obeležava – negde tako što se organizuje sakupljanje otpada, različite ekološke akcije, sadnja drveća, predavanja na temu odnosa prema našoj planeti. Na ove, ili neke potpuno druge načine, decu i sebe moramo stalno (a ne samo jedanput godišnje) podsećati na to da naša planeta nema nikog osim nas i da, ako je mi ne čuvamo, neće moći toliko velikodušno da nam daje kao što je to činila vekovima unazad.
Život na našoj planeti je ugrožen, brojne biljne i životinjske vrste izumiru, vode za piće je sve manje, a zagađenje dostiže zabrinjavajući nivo. I svemu tome možemo da zahvalimo samo sebi. Zato, krajnje je vreme da promenimo odnos prema jedinom domu koji imamo i počnemo da ga čuvamo kako bi nam što duže trajao.
Učiteljica iz Crne Gore, Ivana Milić, poslala nam je svoj edukativni materijal koji će danas predstaviti deci. Ako niste stigli da pripremite ništa za taj dan, evo jednog brzog, a kvalitetnog rešenja.
Srećan Dan planete!

Download (PPTX, 5.36MB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Danas je Dan planete Zemlje!"

  1. Ivana kaže:

    Hvala , na objavljivanju . Moja greška je što nisam napisala da sam iz Crne Gore. Pozdrav

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama