Данас је Светски дан породице

мај 15 15:37 2015

 

Циљ обележавања Светског дана породице је афирмација породице и породичних вредности, подстицање једнакости између жена и мушкараца у оквиру породице, заштита породице као основне јединице друштва и помоћ како би породице могле да испуне своју одговорност према заједници.

raspust-i-porodicaГенерална скупштина Уједињених нација 1993. године прогласила је 15. мај Светским даном породице са циљем подизања свести о проблемима који постоје унутар породица и оснаживањем породице као институције. Породицa представља темељ на ком се изграђује друштво. Проблеми који ометају њено функционисање утицаће на функционисање целокупног друштва.

Здрава породична атмосфера веома је важна за формирање самопоузданог, самосвесног, успешног, срећног и задовољног детета. Кроз процес васпитања родитељи имају могућност да помогну својим малишанима да постану здрави и срећни одрасли људи.

Породица треба да буде место сигурности и среће, партнери треба да се међусобно поштују и подржавају, да имају поверења једно у друго и да проблеме на које наилазе решавају заједничким путем. Треба формирати здраву породичну атмосферу и пружити деци позитивни ненасилни модел понашања. Не само данас, већ сваког дана.

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.