Данашња деца су мање интелигентна од својих родитеља. Две су ствари важне за побољшање IQ

јун 13 14:22 2018

Ново истраживање у Норвешкој показало је да ниво интелигенције код младих људи све више опада.

Флин ефекат обележавао је раст IQ-а наредних 60 до 70 година, али пад од око 7 бодова по генерацији, почевши од генерације 1975., означио је крај тог тренда. Научници су ове резултате истраживања описали као импресивне, али и забрињавајуће.

Наводе како је један од могућих разлога пада IQ-а тај што млади људи све више времена користе технологију уместо да читају књиге. Надаље, научници Оле Рогебург и Бернт Братсберг направили су ново истраживање за које су анализирали резултате од више од 730 хиљада мушкараца. Упоређујући резултате мушкараца и њихових очева када су били у истим годинама, закључили су да мушкарци у односу на њихове очеве имају нижи IQ.

Истраживање их је довело и до закључка да често конзумирање рибе и довољно сна побољшава интелигенцију. Пре спровођења теста, 500 деце било је испитано колико пута месечно конзумирају рибу. Деца која су конзумирала рибу једном недељно имала су 5 бодова више у односу на ону децу која су рибу конзумирала ретко или готово никад.

  Categories:
  1. јун 13, 15:57 #1 B

    A šta kažu u Finskoj?

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.