Деца су бирала најбоље дечје књиге – Креативном центру две награде Доситејево перо за 2017. годину.

септембар 14 14:28 2018

На овогодишњем конкурсу за Награду дечје критике две књиге у издању Креативног центра освојиле су награду Доситејево перо за 2017. годину.

Књига ПРВО ЛЕТОВАЊЕ ЈЕДНОГ МАЧКА Весне Видојевић Гајовић освојила је другу награду и постала добитник Доситејевог пера за 2017. годину у категорији књига за млађи узраст, a роман ЧУДЕСНО ПУТОВАЊЕ Златка Васића освојио је трећу награду и постао добитник Доситејевог пера за 2017. годину у категорији књига за млађи узраст.

Конкурс за Награду дечје критике Доситејево перо установили су 1997. године Секретаријат за културу града Београда, Библиотека Доситеј Обрадовић и Организација Пријатељи деце општине Вождовац према Конвенцији Уједињених нација о правима детета.

Ове године приспело је 49 наслова из продукције за 2017. годину, 23 наслова за млађи узраст (7–11 година) и 26 наслова за старији узраст (11–15 година). У дечјем жирију било је 228 ученика из шеснаест београдских основних школа.

Награда ће бити додељена 6. октобра 2018. године, у 12 часова, у Одељењу уметности Библиотеке града Београда (Кнез Михаилова 56).

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.