Деда Мраз и деца (ШАБЛОН)

децембар 13 16:00 2014

 

ШАБЛОН ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ

Материјал:

* основни материјал
* картон беле, жуте као сунце, наранџасте, црвене, љубичате, светлоплаве,
пролећнозелене и тамнозелене боје
* картон црвене и зелене боје с туфницама
* Марабу – декоративна мат бела, црвена, окер, смеђа и црна боја
* црни фломастер
* оловка или пастелна креда црвене боје
* штапичи од вате
* Марабу сјајна оловка златне боје
* бушач за мотив звезде
* лепак, четкица

deda mraz i deca

1. Помоћу транспарентног папира све мотиве пренесите на одговарајући картон у боји и пажљиво исеците.

2. На лице Деда Мраза залепите очи и обрве. Зенице и контуре нацртајте црним фломасером или бојом. Лице причврстите отпозади на крзно капе и браду. Налепите уво, а образе, нос и уво тонирајте црвеном оловком или пастелном кредом.

3. На крају залепите капу и кићанку. На црвено тело поставите каиш, шналу каиша, опшивак рукава, крзно мантила и чизме.

4. Пажљиво напрвите пакетиће, воће и шећерне штапиће, па их причврстите на врећу с поклонима. Окер бојом нацртајте на врећи контуре и структуру материјала. Поставите Божић Бату на врећу с поклонима, а неколико пакетића или трака нагласите светлуцајућом златном бојом.

5. Направите лице малог дечака, па на њему нацртајте контуре. Око и обрву насликајте бојом, па поставите косу. На џемперу су трака у боји коже и бордура на којој су смеђом бојом нацртани мали јелени. Бушачем за мотиве исеците звезде, њима украсите џемпер, а онда га залепите на панталоне. Сада причврстите видљиви део руке и ципеле. На крају црним фломастером исцртајте контуре.

6. На исти начин направите и девојчицу: прво нацртајте лице и залепите косу. Главу поставите иза хаљинице, па причвртите траку за косу. После тога залепите ноге. Чарапе и ципеле врло пажљиво и тачно саставите! Спојити обе фигуре и на крају шаку и руку девојчице залепите држачем с одстојником.

7. Све фигуре причврстите на велики облак. По жељи мотив може да се употреби и као календар за новогодишње дане. У том случају облак украсите са двадесетчтири шарених врећице или слаткиша.

 

ШАБЛОН ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ

zvrk.rs

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.