Деда Мраз и деца (ШАБЛОН)

децембар 13 16:00 2014

 

ШАБЛОН ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ

Материјал:

* основни материјал
* картон беле, жуте као сунце, наранџасте, црвене, љубичате, светлоплаве,
пролећнозелене и тамнозелене боје
* картон црвене и зелене боје с туфницама
* Марабу – декоративна мат бела, црвена, окер, смеђа и црна боја
* црни фломастер
* оловка или пастелна креда црвене боје
* штапичи од вате
* Марабу сјајна оловка златне боје
* бушач за мотив звезде
* лепак, четкица

deda mraz i deca

1. Помоћу транспарентног папира све мотиве пренесите на одговарајући картон у боји и пажљиво исеците.

2. На лице Деда Мраза залепите очи и обрве. Зенице и контуре нацртајте црним фломасером или бојом. Лице причврстите отпозади на крзно капе и браду. Налепите уво, а образе, нос и уво тонирајте црвеном оловком или пастелном кредом.

3. На крају залепите капу и кићанку. На црвено тело поставите каиш, шналу каиша, опшивак рукава, крзно мантила и чизме.

4. Пажљиво напрвите пакетиће, воће и шећерне штапиће, па их причврстите на врећу с поклонима. Окер бојом нацртајте на врећи контуре и структуру материјала. Поставите Божић Бату на врећу с поклонима, а неколико пакетића или трака нагласите светлуцајућом златном бојом.

5. Направите лице малог дечака, па на њему нацртајте контуре. Око и обрву насликајте бојом, па поставите косу. На џемперу су трака у боји коже и бордура на којој су смеђом бојом нацртани мали јелени. Бушачем за мотиве исеците звезде, њима украсите џемпер, а онда га залепите на панталоне. Сада причврстите видљиви део руке и ципеле. На крају црним фломастером исцртајте контуре.

6. На исти начин направите и девојчицу: прво нацртајте лице и залепите косу. Главу поставите иза хаљинице, па причвртите траку за косу. После тога залепите ноге. Чарапе и ципеле врло пажљиво и тачно саставите! Спојити обе фигуре и на крају шаку и руку девојчице залепите држачем с одстојником.

7. Све фигуре причврстите на велики облак. По жељи мотив може да се употреби и као календар за новогодишње дане. У том случају облак украсите са двадесетчтири шарених врећице или слаткиша.

 

ШАБЛОН ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ

zvrk.rs

напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.