Девојка којој је лепо васпитање спасило живот

јул 29 11:43 2015

Лела је радила у великој фабрици меса. Једног дана, када је завршила своју смену, отишла је у хладњачу да нешто провери и у моменту непажње врата хладњаче су се затворила и она је остала заробљена. Иако је викала и дозивала помоћ нико је није чуо јер су сви већ отишли кући, а хладњача је била изолована тако да нико није могао да је чује и да је био у близини. Остала је у овој прехладној просторији и знала је да неће дочекати јутро жива, ако је неко не пронађе.

cold008Након неколико сати ова девојка већ је била скоро замрзнута и опраштала се од живота. Ипак, у једном тренутку врата је отворио ноћни чувар. Када је касније питала чувара зашто је дошао до хладњаче и отворио врата иако то није његова уобичајена рутина, он је објаснио: „Радим овде већ 35 година. На десетине запослених сваког дана излазе и улазе, али ти си једна од ретких која ме свако јутро и свако вече поздрави. Многи ме третирају као да не постојим. Данас када си дошла рекла си ми „Добро јутро, како сте?“ и насмејала се. Али након радног времена схватио сам да нисам чуо твоје „Довиђења, видимо се сутра“. Те речи ме подсете да сам особа. Знао сам да нешто недостаје и зато сам кренуо у потрагу по фабрици. Тако сам те пронашао.”

Лекција: Третирајте све људе са поштовањем. Цените људе који умеју да причају са доктором наука, али и да буду љубазни са неким ко је у том тренутку на нижој позицији. Никад не знате шта ће бити сутра.

  1. јул 29, 13:02 #1 Dijana Z

    Fantasticna prica. Nek je svima za nauk

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.