До када можете да предате захтев за повраћај ПДВ-а

јун 17 19:01 2018

Нови рок за предају захтева за рефундацију ПДВ купцу хране и опреме за бебе је од 2. до 16. јула 2018. године, саопштила је Пореска управа Србије.

У складу са Законом о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност, наводи се да ће надлежне организационе јединице Пореске управе и даље примати захтеве за рефундацију ПДВ за храну и опрему за бебе родитеља или старатеља деце до друге године живота која су рођена закључно са 30. јуном 2018. године.

У складу са Законом о порезу на додату вредност, право на рефундацију ПДВ може остварити до износа од око 77.000 динара за бебу старости до две године, расподељено на прву и другу годину старости, наводи се у саопштењу.

Прописано је да право на рефундацију ПДВ-а за храну и опрему за бебе може да оствари родитељ или старатељ ако је његов укупан нето приход у години која претходи години у којој се подноси захтев мањи од 1.059.839,40 динара, а укупна имовина на коју плаћа порез мања од 25.833.585,14 динара.

Извор: МОНДО/Бета

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.