Додатна настава из математике у 3. разреду

новембар 06 20:43 2014

Познато је да часови додатне наставе из математике у трећем разреду нису предвиђени наставним планом и програмом, иако ученици овог разреда учествују на школском и општинском такмичењу.Часови редовне наставе нису довољни да би се са надареним ученицима могли вежбати нестандардни задаци, а реално гледано ученике морате припремити и упознати их са задацима са којима се могу сусрести на такмичењу. Припрему за такмичење видим  као мотивисање и анимирање ученика да размишљају другачије и шире, да скрену са утабане стазе једноличног правца. Уводећи час додатне наставе потрудила сам се да не оптеретим ученике, тако да је у првој смени овај час у склопу допунске наставе, а у другој смени је претчас. На тај начин ученици неће прећи норму од пет часова дневно.

Задаци које решавамо на часовима додатне наставе  произвољно комбинујем из следећих збирки:

♦ Три, четири, сад! – Радмила Божић

♦ Математичарење – Мара Јанковић и Снежана Ковачевић

♦ Занимљива математика – Миољуб Исаиловић

♦ Математички лист – Друштво математичара Србије (школска година 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015.)

Преузмите документ (PDF, Unknown)

Преузмите документ (PDF, Unknown)

Преузмите документ (PDF, Unknown)

Извор: gaginaskolica.wordpress.com

  1. јануар 09, 01:24 #1 Kata Nađ Varga

    Drage kolege!Vidim da i Vi radite isto,odnosno radimo isto.I ja sa decom radim dodatnu nastavu,ali sam počela još u prvom razredu čim sam uočila talenat kod svog učenika,iako do četvrtog razreda nema zapravo dodatne nastave.Nisam želela da gubim toliko mnogo vremena,a i želela sam da dalje razvijam potencijal učenika,tako da sam iskoristila korektivnu i dopunsku nastavu za ove aktivnosti.Deci nije naporno i uživaju sa mnom zajedno u igrama i u nekim drugačijim aktivnostima.Sad eto vidim da nisam usamljena u ovome i drago mi je zbog toga. Hvala Vam!

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.