Доказ да ће данашњи родитељи уништити своју децу

децембар 10 23:06 2017

Једноставна илустрација која је подељена у четири сегмента на веома суров, али истинит начин сумирала је како се понаша највећи део данашњих родитеља према својој деци. Нико не зна шта носи дан, а шта носи ноћ, али не можемо да се отмемо утиску да је одговор – ништа добро за дете.


Поносни родитељи новорођенчета немају злу намеру, али у ери дигиталне технологије без које не може да се живи, они бележе сваки одломак живота њиховог детета и објављују га на друштвеним мрежама. На свакој социал платформи имамо барем једног таквог пријатеља који има снимљено све – од самог рођења детета, па до поласка у први разред основне школе. Њихов највећи животни успех који живи под будним оком смарфона постаје жртва друштвених мрежа.


Психолози у својој пракси су често сусрећу са децом која не могу да се изборе са очекивањима својих родитеља, као да им то све није довољно на својим плећима ће у дигиталној ери понети још већи терет – сурови интернет.

С обзиром да се личност детета формира до седме године утицај друштвених мрежа је једна од битних инстанци који могу да негативно утичу на самопоуздање. Сведоци смо да је велики број малолетника изнело на YоуТубе-у своје дилеме и за узврат добило веома негативне реакције, вређање и неразумевање.

Родитељи само желе да искажу понос својим дететом, али су несвесни са колико негативних последица се може сусрести малолетно лице. Одрасле и зреле јединке имају проблеме са самопоуздањем и животом на друштвеним мрежама, а онда тек можемо само да замислимо како је деци која су свакодневно изложена јавној критици.

Можда уместо Инста сторy опције у којој је забележен први корак детета, сачувати га у памћењу и препричати га после неколико година. Допустите детету да одрасте и да само одабере како ће се представити свету.

Милорад Миловановић

Извор: noizz.rs

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.