Draga ličnost mog detinjstva – moj brat (odabrani radovi)

maj 09 13:53 2018

U nastavku se nalazi nekoliko odabranih radova koji su pristigli na naš konkurs na temu „Draga ličnost mog detinjstva”. Ovde izdvajamo one najlepše o braći.

Draga ličnost mog detinjstva

Najdraža osoba iz mog detinjstva je moj brat Nikola Marković. Nikola je stariji od mene 12 godina. Visok je, ima braon oči, i braon kosu. Iako je između nas velika razlika u godinama mnogo volim da provodim vreme sa njim i njegovim drugovima. To je sada nemoguće jer je on student Elektrotehničog fakulteta u Beogradu, pa mi mnogo nedostaje. On je dobar brat, i zna veoma lepo da me iznenadi. Svima bih poželeo da imaju brata kao što je moj Nikola.

Učenik: Jovan Marković I/1

Učiteljica: Danijela Đorđević

 

Draga ličnost mog detinjstva

Moja draga ličnost je moj brat. On je stariji od mene ali se lepo slažemo. Moj brat ima zelene oči i smeđu kosu. Mama nas uči da se uvek volimo i da pomažemo jedno drugom i da je to najbitnije u životu. Kad je on tu mene niko ne sme da dira. Ako uradim nešto pogrešno on me brani. Ponekad se posvađamo ali te svađe kratko traju brzo se pomirimo i nastavimo da se igramo kao da ništa nije bilo.

On se lepo oblači i voli da menja frizure. Odličan je đak. Svog brata volim najviše na svetu. On je najbolji i uvek zna da me zabavi kad sam tužna. Zna kako da me razveseli. Na njega uvek mogu da se oslonim. Svog brata obožavam.

Učenica: Paunović Maša 3/1

Učiteljica: Radovanović Jasmina

OŠ „Vojislav Voka Savić”, Lazarevac

 

Draga ličnost mog detinjstva

Moja draga osoba je moja mama Bojana. Ali mi je draži moj brat Marko.

Marko je mnogo vitak dečko, pa ga zato moja baka Gordana zove Štiglić. On ima istu boju očiju kao ja, samo mu je kosa više smeđa. Jedina razlika je da je on slađi nego ukusan sladoled ili voćna salata. Volimo da provodimo mnogo vremena zajedno. Iako imam mnogo obaveza oko škole, imam dovoljno vremena da se igram s njim. Dok radim domaći, on želi da se igra sa mnom, ali ne zna kako da mi to kaže, a da mi ne smeta. Ipak, uspem da popustim i igra počne!

On mi je drag zato što mi je on jedini drug sa kim mogu da se igram bez prestanka. Kada imate brata ili sestru, bogati ste više nego milijarder.

Učenik: Bojan Babanić

  Article "tagged" as:
  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.