Druga nagrada i 8 medalja za učenike Matematičke gimnazije

septembar 08 21:57 2017

Na drugoj Međunarodnoj olimpijadi metropola, koja je danas završena u Moskvi, ekipa grada Beograda osvojila je drugu ekipnu nagradu na glavnom takmičenju u konkurenciji 36 ekipa iz 26 zemalja sa četiri kontinenta.

Na Blic-takmičenju održanom prvog dana, ekipa je proglašena za jednog od pet pobednika, saopštila je Matematička gimnazija.

Osim ekipnih nagrada, dodeljene su i pojedinačne nagrade po predmetima. Učenici Matematičke gimnazije osvojili su tri zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje iz matematike, fizike, hemije i informatike. Zlatnu medalju iz matematike osvojio je Aleksa Milojević, a srebrnu Pavle Martinović. Zlatne medalje iz fizike osvojili su Marko i Igor Medvedev. Aleksa Milisavljević osvojio je srebrnu medalju iz informatike, a Momčilo Topalović bronzanu. Jelena Ilić i Mihailo Milošević osvojili su bronzane medalje iz hemije. Ekipu grada Beograda činilo je ovih osam učenika Matematičke gimnazije. Vođe ekipe su bili Ivana Vuković, Ivan Stanić i Sonja Čukić, profesori Matematičke gimnazije. Ekipa se vraća sutra, 9. septemba u ponoć.

Druga Međunarodna olimpijada metropola održana je od 4. do 8. septembra.

Tanjug

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.