Епилог насиља у Аранђеловцу – троје ђака избачено из школе

новембар 30 15:23 2017

Наставничко веће Техничке школе “Милета Николић” из Аранђеловца одлучило је да из школе искључи троје ђака који су прошлог месеца вербално и физички малтретирали другарицу из одељења, јавио је данас РТС.

Како се наводи, надлежни нису желели да коментаришу одлуку, већ се колектив огласио саопштењем у којем стоји да је након спроведених свих законских мера, Наставничко веће изрекло васпитно-дисциплинску меру искључење из школе двема ученицама и ученику који су се 13. октобра насилно понашали према уценици Б. Н.

Родитељи ученице С. В. и ученика Д. Р. поднели су писани захтев школи за исписницу пре уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта су имали право жалбе у другостепеном поступку, ради уписа ученика у другу школу и наставка њиховог школовања.

Ученица К. В. је у поступку уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта има право жалбе у другостепеном поступку.

“Што се судског процеса тиче, сви актери су саслушани у Вишем суду у Крагујевцу. Сада се чека извештај Центра за социјални рад који ће бити проследње Тужžилаштву, а након тога предмет ће са предлогом мера бити достављен судском Већу које треба да донесе коначне одлуке”, рекла је за РТС портпаролка Вишег суда у Крагујевцу Светлана Симовић.

Снимак вршњачког насиља у Техничкој школи “Милета Николић” у Аранђеловцу појавио се на интернету почетком месеца, али је у међувремену уклоњен са Јутјуба због приказивања насилничког понашања.

Извор: Блиц

  Categories:
  1. новембар 30, 16:13 #1 Ласта

    Значи, није троје ученика избачено! Јако ме занима ко је тај који даје овакав наслов, а садржај текста има сасвим другачију тематику.! Таблоидно! Многи то не очекују на сајту као што је ваш!
    Можда мање преписивања! Двоје је тражило исписницу и добиће је и као да није ни било преступа. Браво!

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.