Фарбање јаја „Ферлауф” методом

април 04 19:17 2017

Уз традиционалне фарбе за јаја у праху које се купују на комад, у кесицама, све чешће могу се пронаћи течне фарбе. Оне су нешто скупља варијанта, али омогућавају свакакве занимљиве креације. Ферлауф је једна од њих. На слици видите јаја офарбана тако да се боја прелива од тамније ка светлијој. Иако делује ужасно тешко, заправо је веома једноставно.

Потребно вам је:

  • 6 чаша са водом
  • течна фарба (два комада)
  • сирће
  • 18 скуваних јаја (или више)

У сваку чашу сипајте по децилитар воде и две кашичице сирћета. Затим, у прву чашу сипајте целу једну плаву фарбу. У другу сипајте половину, у трећу четвртину (или половину онога што је остало), у четврту осмину (опет половина онога што је остало), у пету такође половину новог остатка фарбе и у шесту тек кап или две.

Према упутству са кесице, јаја урањајте у чаше, по три у сваку. ВАЖНО: за свако јаје морате користити посебну кашику како се фарба не би пренела!

Јавите резултат!

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.