ФЕНОМЕНалне радионице за децу од 7 до 15 година

август 30 21:39 2018

Научни центар Феномен ове јесени прима нову генерацију полазника који ће кроз низ радионица, занимљивих предавања и узбудљивих научних експеримената истражити десет нових феномена света који нас окружује!

Од најудаљенијих кутака мистериозног свемира до свега онога што се дешава у језгру једне сасвим мале ћелије, на таласима и путем импулса, кроз звук и уз светлост која пркоси тами, Феномен своје радозналце из месеца у месец води кроз научну авантуру подстичући их на научно размишљање и истраживачки дух.

Феноменове радионице подељене су по малим групама у односу на термин, узраст (од 7 до 15 година) и интересовање полазника, а прва радионица у оквиру одабраног термина је бесплатна, како би родитељи и деца заједно могли да се упознају са програмом и начином рада.

Како је за сваки месец одређен нови феномен, тако ће полазници овог септембра бити у прилици да се упусте у истраживање свемира и свих његових тајни. Октобар је месец резервисан за ћелију, док ће се Феноменова прича даље развијати у новембру кроз изучавање еволуције. Децембар ће бити месец у коме ће пажња бити посвећена вирусима, а у јануару ће се бавити нашим невероватним телом у целини. Фебруарска дружења протећи ће у знаку привлачења, март је одвојен за поигравање са импулсима, април за таласе, а мај за звук. Феноменова друга сезона завршиће се у јуну, када ће на научном менију бити светлост и тама.

Тим Феномена до сада је покренуо две велике градске манифестације – Ноћ музеја и Фестивал науке, као и бројна друга занимљива дешавања и изложбе, а више од десет година баве се едукацијом и организовањем радионица и семинара у области промоције културе и науке.

Детаљне информације о Феноменовом програму, сарадницима и упису доступне су на званичном сајту www.fenomen.rs.

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.