I privatni vrtići će raditi od 7.00 časova

oktobar 12 19:59 2017

Na zahtev nadležnih, doći će do usklađivanja radnog vremena obdaništa sa radnim vremenom roditelja

GRADSKI sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak sastao se u sredu sa predstavnicima Udruženja privatnih vrtića u Beogradu sa kojima je dogovoreno da privatni vrtići, koji su na spisku za subvencije grada, usklade svoje radno vreme sa potrebama roditelja, te da počinju da rade od sedam ujutru, što do sada nije bio slučaj.

– Grad Beograd se strateški opredelio za saradnju sa privatnim vrtićima. Ogroman novac izdvajamo za subvencije, ali neophodno je i da se privatni vrtići prilagode našim zahtevima i potrebama roditelja, zbog kojih i postoji ovaj program – rekao je Gak na sastanku u upravi grada Beograda.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti da se ubuduće unificira proces predavanja dokumentacije za refundaciju roditeljima, kako oni ne bi čekali povraćaj novca od grada. Predložen je model da umesto roditelja lično, te zahteve Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu predaju direktori privatnih predškolskih ustanova do 5. u mesecu, posle čega bi svi roditelji koji koriste pomoć grada Beograda za boravak u privatnim vrtićima dobili povraćaj novca najkasnije do 20. u mesecu.

Grad Beograd subvencioniše boravak više od 10.000 dece u 163 privatne predškolske ustanove koje imaju 231 vrtić.

Izvor: Novosti

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.