Игра која подстиче развој говора и језика, вежба и развија спретност, пажњу и креативност

новембар 30 22:19 2016

Исеците потрошену ролну тоалет папира, убруса, фолије или било који картон ваљкастог облика на два дела. Потребно је да један део исечете и сузите како би он могао да се увуче у други део (шири). На папиру напишите неколико речи и поделите их (исеците) на слогове, па залепите на ролне. Боја папира се може разликовати, а и не мора.
Задатак детета је да док држи један део (шири) фокусиран на одређени слог, други део врти тражећи одговарајући слог тј. слог који недостаје како би реч била потпуна. На почетку изаберите речи од четири слова, а касније, како ваше дете постаје успешније, можете исписати и сложеније речи (од 5 и 6 слова).
На овај начин дете поред координације око – рука и координације руку, праксије прстију и шаке, спретности руку при окретању ролне, вежба и пажњу и читање, као и поделу речи на слогове.
На овај начин можете са дететом вежбати и склапање двочланих реченица, супротности (антониме), сличности (синониме), таблицу множења,…

6655 7676 7788676

Извор: logoped-drcabarkapa.com

напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.