Igra za utvrđivanje gradiva

septembar 20 22:16 2017

Učenici su podeljeni u 3 grupe. Svakoj grupi je dodeljen jedan znak: zvezda, srce ili tačkica i ti znaci su ujedno i imena grupa (ili bilo koji drugi znaci koje nastavnik predloži ili učenici sami odaberu).

Svaka grupa dobija pitanje i ako tačno odgovori na pitanje ima pravo da postavi svoj znak u tabelu, sa ciljem da poveže pet istih znakova (vodoravno, uspravno ili dijagonalno). Tabelu nacrtate na hameru i možete je koristiti više puta, kartice sa znakovima možete koristiti više puta ili svaki put pravite nove.

Znak u sredini je džoker koji može da zameni bilo koji znak u igri.

Grupa koja nije tačno odgovorila na postavljeno pitanje nema pravo da postavi svoj znak u tabelu, niti ima pravo da odgovara u narednom krugu.

Ako na kraju ni jedna grupa ne poveže pet istih polja, pobednik se dobija prebrajanjem istih znakova u tabeli. Pobednik je grupa koja ima najviše tačnih odgovora.

Odgovor na postavljena pitanja se daju odmah bez puno vremena za razmišljanje.

Nastavnik treba da osmisli i pripremi 24 pitanja koja će postavljati prema pravilima igre, a svaka grupa ima po 8 kartica sa svojim znakom.

Vežba je pogodna kao priprema za proveru znanja koja se ocenjuje (kontrolna vežba, test).

Sličice koje možete koristiti kao znakove grupe, ili svaka grupa može osmisliti svoj znak koji će ucrtavati u tabelu.

Preuzmite dokument (DOCX, Unknown)

Izvor: uciteljicaljilja.wordpress.com

napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.