Исплата накнаде за трудничко боловање биће у року од два дана

новембар 29 20:09 2017

За исплату трудничких боловања, која труднице не добијају већ више од два месеца, Влада Србије је одлучила да из буџетских резерви издвоји 400 милиона динара, сазнаје “Блиц”.


У наредна два дана трудницама ће бити исплаћене све накнаде, које им држава дугује по овом основу.

До кашњења је, како сазнајемо, дошло због неадекватног планирања срестава за исплату накнаде зараде за трудничко боловање у Републичком фонду за здравствено осигурање.

Због тога је данас на Влади одлучено да се хитно пребаци новац из буџетских резерви, како би се свим трудницама исплатило боловање, које им по закону следује.

Kако је “Блицу” речено, Републички фонд за здравствено осигурање у сарадњи са Министарством здравља интензивно предузима активности у циљу решавања овог питања.

Зато ће одмах по извршеном трансферу додатних средстава из буџета за наведену намену, Републички фонд пренети средства филијалама, како би оне исплатиле трудничко боловање свим трудницама.

Филијале РФЗО -а врше исплату накнаде зараде у року од 30 дана од пријема комплатиране документације од стране послодавца.

Соња Тодоровић

 

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.