Изостанци са часова од наредне године правдаће се преко интернета?

новембар 23 15:06 2016

Oсим приjаве новорођенчади, замене старих здравствених књижица, грађани Србиjе могли би већ наредне године да преко националног портала еУправа од куће плаћаjу порез, ваде уверење да су служили воjску, региструjу возило, али и, што jе можда куриозитет, правдаjу изостанак свог детета из школе.

Kако jе у изjави за новинаре наjавио директор Дирекциjе за електронску управу Душан Стоjановић, циљ jе да грађани што лакше завршаваjу административне послове и да не губе време испред шалтера.

Према његовим речима, еУправа би требало да успостави jош неколико сервиса попут плаћања платним картицама на том порталу, регистрациjе возила, заказивања термина и плаћања за добиjање личних докумената.

“Kомуницирали смо и по питању е-оправдања, система коjи нам су предложили представници шведске амбасаде”, изjавио jе Стоjановић.

Пошто порталу еУправе можете приступити само ако сте пунолетни, то смањуjе могућност злоупотребе, пошто ће моћи да га користе само родитељи и да тако наjављуjу изостанак деце из школе.

“Tаj сервис има перспективу, али о томе jош нисмо конректно разговарали”, рекао jе Стоjановић.

Додао jе и да jе после 11 месеци броj налога на еУправи готово утростручен и да тренутно има више од преко 30.000 активних корисника.

Извор: Танјуг

 1. новембар 23, 15:45 #1 milutin vuckovic

  Vise necemo smeti ni da ih upisujemo punim imenom i prezimenom vec samo pod sifrom ,da nam Sabic nebi dao ukor.

  Одговорите на овај коментар
 2. новембар 23, 23:20 #2 Jasna

  “…циљ jе да грађани што лакше завршаваjу административне послове и да не губе време испред шалтера.”
  Slažem se sa ovim ciljem. Teško nama ako ministar i drugi stručnjaci smatraju da je pravdanje izostanaka – ADMINISTRATIVNI POSAO I GUBLJENJE VREMENA!!!
  Šalteri služe da dobijemo neko obaveštenje ili dokument. A jel škola šalter da se dobije svedočanstvo (diploma) pa da se ide na sledeći šalter?!
  Zemljo moooooojaaaa!

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.