Изводите децу напоље и када је хладно

новембар 18 23:52 2016

Излазак на ваздух је важан у свако годишње доба, па и у јесен

deca

ЈЕСЕН празни паркиће, јер родитељи брину да им се деца не прехладе током игре на отвореном. Чим температура падне испод 15 степени, они их радије воде у играонице или им говоре да је боље да остану код куће. Међутим, излазак на ваздух је важан у свако годишње доба, па и у јесен. Ево неколико разлога због којих се боравак напољу препоручује:
* Сваки орах, кестен или жир који дете током игре узме у руке на себи позитивне бактерије, а оне јачају имунитет. На тај начин организам ствара брану од низа болести.

* Лекари подсећају да активност на отвореном, трчкарање или шетање, пружа детету могућност да се надише свежег ваздуха, а он благотворно утиче на дисајне путеве, чисти их и смањује кашаљ.

* Сунчева светлост је лек, поготово у јесен, када оно није толико јако, него милује чак и када је напољу врло хладно.

* Истраживања показују да трауматични, стресни животни тренуци узрокују мање психолошке поремећаје код деце која често бораве у природи.

* Вештачка светлост слаби очни фокус, док га дневна враћа у нормалу, па је важно да дете сваког дана буде напољу.

* Боравак на отвореном умањује хиперактивност, јер су деца после играња у парку мирнија и са више пажње приступају решавању задатака и осталим активностима.

 

Извор: Новости

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.