ЈАВНИ ПОЗИВ за избор водитеља програма стручног усавршавања за достизање oсновног нивоа дигиталних компетенција

мај 26 20:34 2017

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упућује позив свим лицима са одговарајућим образовањем и компетенцијама, заинтересованим да као водитељи реализују програм стручног усавршавања за достизање основног нивоа дигиталних компетенција, описаних у документу Оквир дигиталних компетенција – Наставник за дигитално доба.Изабрани кандидати (максимално 75 водитеља) биће чланови водитељског тима.

Линкови за преузимање текста позива и формулара:

Рок за подношење пријаве са пратећом документацијом је 5. јун 2017. године.

  Categories:
 1. мај 27, 09:28 #1 IQ

  Pricate o obrazovnim platformama u trenutku kada i vise od polovine nastavnika i roditelja osim logovanja na fejsbuk ne poznaje nacin funkcionisanja interneta, niti zna da radi na racunaru. Nece to promeniti nikakva traljava obuka. Novac ce se baciti na voditelje i funkcionalno pismene ljude. Da li je ministarstvo ikada uradilo skrinig kakvim kadrom raspolaze, proverilo koji nivo znanja iz predmetnih oblasti poseduju nastavnici. Ukljucujuci i uporebu racunara. Popisalo opremu koju skole poseduju. Imam utisak da se stalno traze vruca mesta, oblasti ciji znacaj u nastavi se moze predimenzionirati i na kojima se moze stici do profita. Ajte malo da se konektujemo sa stvarnoscu.

  Одговорите на овај коментар
  • мај 30, 15:23 Tina

   Ovo je za već postojeće ”saradnike”pri ministarstvu.Traljavo odrađena i obuka o standardima ali neko dodatno zarađuje oko angažovanja za obuku.Alo najjednostavnije je predmet na fakultetima a ne OBUKE zaposlenih.Ta digitalizacija zaobilazi fakultete a ”ugurava”se u srednje i osnovne škole preko brzih,usputnih,kreiranih obuka.Obuka da izvrši obuku zaposlenih!

   Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.