Још један успех математичара и физичара Математичке гимназије

новембар 07 20:04 2016

Ученици Математичке гимназије у Београду освојили су сребрну медаљу из физике и бронзану из математике на такмичењу “Кама Челинџ” у Перму, у Русији.

Такмичење је трајало у периоду од 5. до 6. новембра 2016. године. То је тимско такмичење из математике, физике и програмирања за ученике средњих школа.

mat

Медаље за ученике Математичке гимназије

Математичка гимназија (као једина школа ван Русије, већ традиционално, добија сваке године специјални позив као једна од најбољих математичких гимназија у свету) да учествује на овом такмичењу.

Укупно је учествовало 10 екипа.

Математичкu гимназијu су представљали ученици Јана Вучковић, Марко Шушњар, Никола Тешић и Алекса Милисављевић.

На такмичењу из физике ђаци Математичке гимназије освојили су друго место и сребрну медаљу, а на такмичењу из математике овојили су треће место и бронзану медаљу.

“Телеком Србије” пут је финансијски помогао као и “BelMedic” који је поклонио мајице и дуксеве које су ученици и професори носили на такмичењу.

ИЗВОР:РТС

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.