Како емоције утичу на очи, слух, леђа…

јул 26 16:34 2014

ЕМОЦИЈЕ ВАМ ‘ПИШУ’ ПО ТЕЛУ: ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО УТИЧУ НА ОЧИ, СЛУХ, КОСУ, СРЦЕ, ЛЕЂА…

867_1

Идеја или теорија да свако сам себи ’ствара’ болести више се не сврстава у екстремну алтернативу на коју западни љека преврће очима у неверици. ’Како размишљаш, колико се плашиш, колико верујеш или не верујеш, колико си спреман да се бориш и прихваташ’ све се то негде ’запише’ на телу.

Овакав опис болова или болести и поремећаја можда вам могу помоћи како бисте боље разумели своје тело и своје мисли и њихову повезаност. Наравно да је сваки човек јединка за себе, мада за већину важи следеће:

Главобоље – појављују се када кажњавате себе. Мигрене имају они који желе да буду савршени и сами стварају притисак под којим живе. Има ту и доста потиснутог беса.

Синуси – уколико вам праве проблем, може бити да вас у животу иритира неко вама веома близак. Можда ћете имати осећај да се тај окомио на вас .

Очи – проблеми са очима указују да постоји нешто што о себи, својој прошлости или будућности не желите да видите. Порицање и жеља да ‘не гледате’ то што се дешава, узрокује проблеме са чулом вида.

Слух – проблеми говоре да постоји нешто што не желите да чујете. Бол у уху каже да је у вама бијес због нечега што сте чули. (Јесте ли примијетили да партнер особе која много прича има проблема са слухом?)

Коса– коса је снага. Када сте напети и уплашени, стварате ‘челичне окове’ који почињу у мишићима рамена и шире се према врху главе, а понекад и на подручје око очију. Коса расте на том врху и ако постоји напетост која дуже траје, власиште се скупи, коса не може да дише и зато умире и опада.

Врат и грло – врат представља вашу способност да будете флексибилни у размишљању, да можете да сагледате другу страну и да видите гледиште других људи. Кад имате проблема са вратом, значи да сте били тврдоглави у процењивању своје ситуације, уверени да је ваше становиште једино исправно. Грло представља способност да кажете шта мислите, да тражите шта желите. Када вас боли грло, то углавном значи да мислите да немате право на такав став. Не заузимате се за себе и потиснули сте бес. Ларингитис значи да сте толико љути, да не можете ни да говорите. Грло је и стваралачки проток кроз тијело. Ако је ваше стваралаштво угушено, могуће је да ћете имати проблема са грлом. Исто тако, ако покушавате да се промените или сте усред промјене, приметићете промене у грлу.

Руке – представљају способност да обухватите сва животна искуства. Горњи дио је повезан са способностима, а доњи са вештинама. Старе емоције чувате у зглобовима, а лактови представљају флексибилност у миењању првца у животу. Сваки прст има своје значење. Ако посечете кажипрст, у вама су бијес и страх повезани са егом у тренутној ситуацији. Палац представља бригу, средњи прст секс и бес, домали заедништво и тугу, а мали прст има везе са породицом и претварањем.

Леђа – ако имате проблема са леђима, може да значи да осећате да вас околина не подржава довољно. Горњи дио леђа има везе са осећајем мањка емоционалне подршке (муж, жена, шеф вас не разумеју). Средњи дио је повезан са осећајем кривице – када боле, бојите се да погледате шта је иза вас. Страх да нећете имати новца, да ћете живети у оскудици изражени су у боловима у доњем делу леђа.Плућа – представљају способност давања и узимања у животу. Ако имате проблема са плућима, могуће је да се бојите да узмете то што вам треба или можда осећате да немате права да живите живот какав желите.

Груди – су матерински принцип. Ако имате проблема са грудима, то обично значи да сте претерали са материнским, заштитничким ставом према некој особи, месту, ствари или пак искуству.

Срце – представља љубав, а крв је радост. Срце пумпа радост кроз тело. Када у животу себи ускратите радост и љубав, ваше се срце скупи, скврчи и постаје ‘хладно’. Резултат је спорији проток крви и отворен је пут ка анемији, ангини пекторис или инфаркту.

Желудац – вари све ваше нове идеје и искуства. Боли вас желудац. Шта или кога не можете да сварите? Или, која то нова искуства не можете да асимилујете? Уплашени сте.

Ноге – носе кроз живот. Проблеми са ногама често указују да постоји страх од кретања, да се иде напријед или оклевање да се крене у одређеном правцу. Када нешто не желите да радите, осетићете проблеме са ногама. Колена – су флексибилност. Као и леђа. Изражавају и способност прилагођавања, понос, его, тврдоглавост. Када вас заболе колена запитајте се где сте то тако тврди, непопустљиви, одбијате да се прилагодите.

Стопала – везују се за разумевање себе и живота око себе, прошлости, садашњости и будућности.

Кожа – представља вашу индивидуалност. Када имате проблема са кожом, осећате да сте на неки начин угрожени, да други вама владају.

Превише килограма – представља потребу за заштитом. Гојазни људи траже заштиту да не би били повређени, омаловажени, критиковани, преварени. Имају страх од живота.

Бол – било које врсте говори о осјећају кривице. Кривица увек тражи кажњавање, а кажњавање је болно. Хронична бол је хроничан осећај кривице толико дубоко усађен да га човјек није ни свјестан.

 

haura.ba

 

  Categories:

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.