Како изгледа кад је болестан тата, а како кад је болесна мама?

август 13 21:38 2018

Кад је тата болестан:

…њега боли грло и кува му се чај и даје мед. Можда добије и септолете.

…има грипу и мора је одлежати бар неколико дана. Ако је ствар озбиљнија, отићи ће и доктору након неколико дана наговарања и самртног хропца.

…боле га леђа па не сми дизати ништа тешко, поготово не дете. Препоручује се лежање, греање болног места и одмор у сваком смислу.

…врло често је исцпрљен од посла, па му се препоручује слично као и код болних леђа.

Забринута родбина, нарочито ужа, а нарочито мама, телефонским путем или лично обавља визиту. Болест код мужа је породични колапс иако све у породици даље функционише, само ви додатно кувате чајеве, стављате облоге, капате капи, масирате.

Ретко оболијева од штитне жлезде.


Кад је мама болесна:

…онда је то психосоматски или ПМС.

…болује од штитне која се лако лијечи уклањањем или оралном терапијом.

Родбина, ужа, а нарочито мама, није забринута само констатује у којој години се њој то исто десило. Ако је раније у односу на ваше године, онда имате среће. Ако је послије, онда сте ви на вашег оца.

Мамина болест није породични колапс и такође не ремети породично функционисање.

Докторе, има ли нам спаса?

Извор: ЦараДара

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.