Клинички психолог: Сада је на снази систем изврнутих вредности, који млади прихватају, а медији промовишу

април 13 21:21 2018

 

Др Влајко Пановић сматра да стална потреба за забавом треба да се замени истинском љубављу према животу

Пад наталитета
Разлози који су довели до таквих негативних прогноза о паду наталитета у Србији много су дубље психолошке природе него што се на први поглед чини и своди на новац и материјално. Народу и друштву је неопходан прображај. Да се стална потреба за забавом замени истинском љубављу према животу.

Сада је на снази систем изврнутих вредности, који млади прихватају, а медији промовишу и подржавају. Деца, млади, данас живе у амбијенту који не охрабрује љубав, живот, толеранцију, мир, стрпљење и радост према другима, већ напротив – у оном који охрабрује похлепу, стицање, задовољство, новац и моћ. Себичан човек не може да дели себе са другима, а брак подразумева дељење и давање. Неопхопдно је да, на првом месту медији, који умногоме креирају свест људи, почну да промовишу праве вредности, доброту, поштење, поштовање, љубав, здравље… и врате достојанство животу.

Извор: Новости
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.