Klinički psiholog: Sada je na snazi sistem izvrnutih vrednosti, koji mladi prihvataju, a mediji promovišu

april 13 21:21 2018

 

Dr Vlajko Panović smatra da stalna potreba za zabavom treba da se zameni istinskom ljubavlju prema životu

Pad nataliteta
Razlozi koji su doveli do takvih negativnih prognoza o padu nataliteta u Srbiji mnogo su dublje psihološke prirode nego što se na prvi pogled čini i svodi na novac i materijalno. Narodu i društvu je neophodan probražaj. Da se stalna potreba za zabavom zameni istinskom ljubavlju prema životu.

Sada je na snazi sistem izvrnutih vrednosti, koji mladi prihvataju, a mediji promovišu i podržavaju. Deca, mladi, danas žive u ambijentu koji ne ohrabruje ljubav, život, toleranciju, mir, strpljenje i radost prema drugima, već naprotiv – u onom koji ohrabruje pohlepu, sticanje, zadovoljstvo, novac i moć. Sebičan čovek ne može da deli sebe sa drugima, a brak podrazumeva deljenje i davanje. Neophopdno je da, na prvom mestu mediji, koji umnogome kreiraju svest ljudi, počnu da promovišu prave vrednosti, dobrotu, poštenje, poštovanje, ljubav, zdravlje… i vrate dostojanstvo životu.

Izvor: Novosti
  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.