Ко има право на добијање средства за подстицај рађања

јун 11 20:58 2018

Од 1. јула почеће примена мера за подстицај рађања, те ће тако родитељи за треће дете добијати месечно 12.000 динара наредних десет година, а за четврто 18.000 динара, изјавила је Ђукић Дејановић.

Она је појаснила да се приводе крају законске измене које регулишу питање финсирања, а то је Закон о финансијској подршци породици и Закон из сфере биомедицински потпомогнуте оплодње.

“То су мере које директно ублажавају економску меру подизања деце и то трећег и четвртог детета. Ако мајка у блиском периоду роди треће и четврто дете она ће имати 30.000 динара да би стандард живота трећег и четвртог детета био као и деце која су раније рођена”, појаснила је она.

Једна од подстицајних мера која ће почети да се примењује јесте и то да жене које су родиле дете у поступку вантелесне оплодње имају право на још три покушаја о трошку државе за рађање другог детета.

Право на добијање средстава имају родитељи који су добили треће или четврто дете од почетка године.

Извор: mojklub

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.