Колико беба треба да добије на килажи?

новембар 25 23:18 2016

Уколико нисте сигурни да ли ваш малишан има довољно килограма за његов узраст, погледајте наш календар развоја из месеца у месец, као и предлог јеловника у различитим фазама

beba u narucju

Одржавање нормалне тежине у првој години дететовог живота може бити теже него што се чини. Беба може да одбија дојку, количина произведеног млека може бити недовољна, а његов квалитет слаб. Када дође време за чврсту храну, онда можете упасти у замку да форсирате конзумирање једне групе намирница док је друга заспотављена

Први месец
Током првих шест месеци, нормално је да се дете угоји између 140 и 200 грама недељно, као и да порасте око 2,5 центиметра, уколико немате проблеме с храњењем. у овом пероиду, дете би требало да пије мајчино или адаптирано млеко, а не постоји неки општи образац за то колико би често у које време требало хранити бебу, али експерти истичу да је неки оквир између осам и дванаест храњења дневно, односно на два до три сата.

Прочитајте и Да беба упија знање „као сунђер”

Други месец
Дете би требало да умерено повећава своју телесну масу сваке недеље. Уколико се бринете да ваша беба не добија довољно млека и хранљивих материја, обратите се лекару. Никако не уводите чврсту храну овако рано јер постоји начин да се изборите са сваким проблемом и да ваша беба правилно напредује.

Трећи месец
У овој развојној фази, беба се више неће гојити умерено, већ треба очекивати да недељно добије 170 грама!

Четврти месец
У овом периоду беба показује да је спремна за чврсту храну: она сама подиже главицу, може да седи (уз малу мамину помоћ) и показује интересовање за оно што ви једете. Уз мајчино и (или) адаптирано млеко, њеној исхрани додајте воће и поврће, а потом и житарице. Имајте на уму да је важно постепено увођење различитих група намирница.

Прочитајте и Када беба дође кући закључајте врата и не пуштајте никога ..

Пети месец
Између петог и шестог месеца, дете би требало да има дупло више килограма него на рођењу.

 

Извор: devetmeseci.net

напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.