Kомаровски има савет за све оне који желе да изграде с дететом однос пун поштовања!

јун 03 22:54 2017

 

Иако данас више него икада раније бринемо о својим најмлађима, чини се да они све мање имају респекта према нама. Због чега је то тако и ко је због тога крив, објашњава славни украјински педијатар Јевгениј Kомаровски.

Данашња деца дефинитивно не знају да покажу поштовање према својим родитељима – барем не онакво какво су старије генерације морале показивати својим, а о минулим генерација да и не говоримо. То је уједно и један од јако важних показатеља куда сви ми као друштво идемо – срљамо у свет отуђења, а о деци, наводно, бринемо више него икада.
Међутим, да то дефинитивно није тако доказао је познати украјински педијатар доктор Kомаровски једним кратким одговором којим је одговорио родитељима на питање

– Наш старији син који има седам година често се према нама понаша безобразно, без имало поштовања. Свом оцу често одговара и понаша се према њему арогантно. Молим вас, реците нам шта да радимо, како да га променимо?

Доктор Јевгениј Kомаровски кратко је одговорио:

– Ако желите да ваш син мало више поштује свог оца, то нећете добити у теорији. Можете ви свом сину да говорите шта год, али док ваш син не буде доживео ситуације у којима његов отац зна више него он сам, у којима његов отац може да уради више, боље, у којима ће показати своју интелигенцију, своју мушкост, у којима ће своје дете заиста научити нечему тек ће тада дете научити да га цени.

А дете то никада неће научити ако отац не буде поред њега.

Модерни очеви пуно раде и имају јако мало времена за своју децу, јер зарађују. Међутим, дете још увек не може да схвати тај концепт јер реално још увек не зна ништа о правом животу. Ништа што га је отац научио. Никако поштовање које је отац усадио у своје дете. Јер поштовање се не учи речима, оно се зарађује делима.

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.