Конкурс за упис ученика у средњу школу у продаји од петка

мај 23 15:01 2018

Конкурс за упис ученика у средњу школу биће у продаји од петка 25. маја и може се купити у књижарама ширем Србије по цени од 250 динара, али и поузећем, саопштио је Просветни преглед.

У Конкурсу су наведени подаци о броју ученика по школама чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самопураве, подручјима рада, образовним профилима и трајању образовања.

Наведена су таксативно документа потребна за упис, али и услови за пријем у установе за смештај и исхрану, као и списак домова и школа које нуде интернатске услуге.

У Конкурсу се могу наћи и подаци о условима за добијање ученицких кредита и стипендија, као и новој мрежи средњих школа и новинама у општем средњем и стручном образовању и васпитању.

Саставни део Конкурса за упис у школску 2018/19. годину су и Пријава за испит и листа жеља, на цијем списку може да буде највише 20 образовних профила – потенцијалних будућих занимања.

Истовремено са Конкурсом Просветни преглед це објавити и Информатор са оријентационим бројем бодова рангираних ученика по школама у последње три школске године. Ни Информатор неће мењати цену из претходних година – може се пазарити за 220 динара.

Издања ће моћи да се купе у књижарама Просветног прегледа, Службеног гласника, Завода за уџбенике и другим књижарама.

Извор: Танјуг/Блиц

  Article "tagged" as:
  Categories:
  1. мај 23, 18:08 #1 Prodaja magle u teglama

    Pa zar te sve informacije nisu dostupne on line i to besplatno. Tj da li ce konkurs i informator biti dostupni na web stranicama Ministarstva prosvete. Sa mogucnoscu besplatnog svlacenja obrazaca. Ako smo u eri digitalnog drustva?

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.