Контролни задаци из математике – Креативни центар

септембар 24 21:02 2017

У оквиру сваког контролног задатка заступљени су задаци различитих типова и сложености, поређани од лакших ка тежим. Трудили смо се такође да формулације задатака буду јасне, кратке и прецизне како би се у највећој мери олакшали тумачење текста и израда задатака.

Пажљивим избором цртежа, који су углавном у функцији задатка, желели смо да привучемо пажњу ученика, да их додатно мотивишемо и олакшамо им схватање логичке структуре задатка.

На крају сваке контролне вежбе налазе се описи захтева који се проверавају у појединим задацима. То наставницима омогућује прецизнији увид у индивидуална постигнућа ученика, а родитељима поједностављује праћење њиховог напредовања.

Да би критеријум у процењивању ученичких одговора био уједначен, сви задаци вредновани су одређеним бројем бодова и предложена је скала за оцењивање.

Ево примера по једне вежбе за прва четири разреда.

1. разред

Преузмите документ (PDF, Unknown)

2. разред

Преузмите документ (PDF, Unknown)

3. разред

Преузмите документ (PDF, Unknown)

4. разред

Преузмите документ (PDF, Unknown)

 

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.