Kontrolni zadaci iz srpskog jezika – Kreativni centar

septembar 24 21:02 2017

Kontrolne vežbe iz srpskog jezika namenjene su proveri znanja i veština u oblastima jezik, pisanje i čitanje s razumevanjem – oblastima koje se istražuju i u međunarodnim istraživanjima postignuća učenika, kao što su čuveni PISA testovi.

Zbirke Kontrolne vežbe iz srpskog sadrže zadatke različitih tipova, raspoređene u vežbe za grupu A i za grupu B. Na kraju svake vežbe data je tabela sa opisom oblasti, odnosno opisom znanja i veština koji se ispituju, kao i prostor za učiteljev komentar o tome kako je učenik uradio svaki zadatak. Komentar može biti sveden samo na znak za dobro urađen zadatak ili na kratku napomenu o tome u čemu učenik greši. Na kraju svake zbirke dati su primeri zadataka kod kojih može da se javi nedoumica u vezi s procenom vrednosti odgovora.

Evo primera po jedne vežbe za prva četiri razreda.

1. razred

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

2. razred

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

3. razred

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

4. razred

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

  1. mart 01, 11:46 #1 Teodora5,00

    Mogli ste malo vise da ubacite ali nema veze

    Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.