Лагање је знак интелигенције

мај 15 21:06 2018

Колико пута сте схватили да вас је дете слагало, али да га ниједна критика и грдња нису одвратиле да то и не понови? Није све тако црно, не брините. Истраживања показују да су “мали преваранти” понекад много интелигентнији од својих вршњака.

Студија објављена у часопису “Experimental Child Psychology”, спроведена на универзитетима у Шефилду, Стирлингу и Флориди, показала је да деца која су склона лагању имају боље вештине размишљања и јачу меморију. У истраживању је учествовало 114 деце узраста између седам и 11 година, која су решавала тест општег знања, не знајући да их камера снима. Четвртина малишана је завиривала у одговоре исписане на папиру, иако им је претходно речено да то не смеју да чине. Деца су затим радила вербални меморијски тест, а резултати су показали да су они који су варали на квизу тест решили знатно боље, упамтивши више речи од оних који нису варали. Али, истовремено они нису били бољи у памћењу слика, што су истраживачи објаснили тиме да је лагање више усмерено на праћење вербалних информација него на визуелну меморију.

Извор: Новости
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.