Лако је бити школован, тешко је бити образован

фебруар 20 00:02 2016

 

Школованост се стиче бубањем и упорношћу, образовање се стиче непрестаним ширењем видика, радозналошћу и жељом да од себе направиш свестрану, квалитетну особу. Велики је проблем то што данашња омладина не чита. Скоро никако. То су људи на којима је будућност, који ће сутра управљати државом, лечити људе, градити мостове, учити нашу децу!

knjiga

Данас је људима тешко прочитати било шта што је дуже од 3 реченице. Једна је ствар то што читањем себи ускраћујемо знање, а сасвим друга то што остајемо ускраћени за чудесне светове које књига доноси. Оно што најчешће чујем је: „Ко ће то читат’, вид’ кол’ко има!“.

С једне стране нисмо свесни чињенице да то што се не образујемо значи да постајемо безоблична маса без сопственог мишљења, а таквима је најлакше манипулисати. С друге стране, речник нам се свео на псовке, жаргон и поштапалице. Мало ко је данас сигуран да ли се правилно пише НЕЗНАМ или НЕ ЗНАМ… Имала сам прилику да се уверим да факултет не значи ама баш ништа, у смислу да школована особа не мора обавезно бити и образована. Има звање, али нема знање. Вероватно је за то криво време и систем у ком живимо. Неко ће рећи да је читање губљење времена. Мени су често говорили да идеализујем свет управо због тих мојих „књижурина“, да све гледам са ведрије стране зато што сам прочитала превише бајки.

Ја се питам, ко је ту на губитку?

 

 

Извор: vesticabezmetle.wordpress.com

  Categories:
  1. фебруар 21, 00:33 #1 Marijola

    Na gubitku su oni koji nisu citali bajke!!!!

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.